32 Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

 

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa és el principal aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca.

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa començarà el dimecres 26 d’octubre amb el ja tradicional sopar-presentació, que en aquesta ocasió es farà al Saló de Banquets de la Torre dels Til·lers a Les Planes d’Hostoles, on hi haurà una representació de 17 cuiners dels restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca.

El sopar estarà format per aperitiu, que se servirà als jardins del saló de banquets, per continuar amb el sopar a l’interior del restaurant amb un plat principal, unes postres, i per aquells que els vingui de gust tastar-lo, un gintònic elaborat amb el nouGin Volcànic. En el transcurs del sopar, també hi haurà l’actuació del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

A més a més, no poden faltar els reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o entitats que treballen per a la promoció del territori, com també l’homenatge a una família del món de l’hostaleria. Enguany, el Volcanet d’Or serà pel Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, per celebrar els 50 anys de l’associació, pel treball continu de dinamització a través d’esdeveniments com el Carnaval, la Batalla de les Flors, o el Garrotxí de l’Any, entre d’altres. El Volcanet d’Argent serà pel Forn de Pa Bataller dels Hostalets d’en Bas, per la seva trajectòria, per la seva col·laboració amb el sector turístic, i des del gremi, per reconèixer el treball del petit productor local. Finalment, l’Homenatge serà per a la família Fajula i Danés del Bar Hostal del Sol d’Olot, pels seus 37 anys en el sector de la restauració oferint uns dels plats més populars i tradicionals de casa nostra, el pa amb tomata i embotit.

El preu del sopar és de 50€, i els tiquets s’han de comprar enviant un correu a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607401947.

A partir de l’endemà, i fins al 27 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa als diferents restaurants participants, uns menús que inclouen el plat que els establiments hauran presentat el dia d’aquest sopar-presentació.

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa d’enguany continua apostant pel vincle entre el productor i el restaurador per tal de donar valor i protagonisme al producte de proximitat, reconeixent la feina del petit productor. Per això, el dia d’aquest sopar, els productors hi seran presents al costat dels cuiners servint els tastos, també en el fulletó, i el seu producte formarà part dels menús.

Després de més de 30 anys, la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa manté el seu principal objectiu, el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

MENÚ 32ena MOSTRA GASTRONOMICA DE LA GARROTXA – LA QUINTA JUSTA

Gelat d’Ovella Ripollesa amb tortell d’Olot i chutney de tomata.

Pa xinès de gamba amb carpaccio de gambes.

Puré de pèsols gelat amb papada confitada amb anís estrellat i cardamom.

Laminat de bacallà amb fesols de Santa Pau i bolets

Mar i muntanya de costelló confitat amb parmentier trufat de llamàntol.

Volcanet de festucs amb gelat de iogurt de la Fageda.

Petites bogeries volcàniques

Pa de llenya dels Hostalets

Aigües Minerals

Vi Balmeta – Empordàlia – D.O Empordà

Preu: 32,5€ (IVA inclòs)

Taula completa

mostraquinta16