- 23 novembre, 2016
- Cuina
- by admin
Sessió de Cuina Volcànica i pastisseria Ferrer a Origens 2016
El món de la cuina i el món de la pastisseria i la xocolata de la Garrotxa es van unir dissabte a la cinquena edició de la Fira Orígens. El cuiner Gerard Xifra de La Quinta Justa i el pastisser Jordi Ferrer van elaborar unes postres de manera conjunta. L’objectiu de Xifra i Ferrer era crear un plat que reflectís la forma del territori i el paisatge amb ingredients propis de la tardor i de la Garrotxa, com el fajol, el farro o la ratafia.
Els dos col·laboradors van ensenyar a l’Aula de Cuina de la Fira com cuinar les postres, que consistien en una base de xocolata amb forma de volcà i de greda. Fulles de faig de xocolata, carquinyolis de farro de la Vall de Bianya, magdalenes de fajol de Batet de la Serra i un núvol de ratafia van acabar de guarnir el plat. Al final, Xifra i Ferrer van fer esclatar el volcà i el públic assistent va poder assaborir les postres de la Cuina Volcànica