Cuina, producte i professió. Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. El seu principal objectiu és el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 15 establiments, que el dimecres 25 d’octubre oferiran un sopar format per un variat aperitiu que se servirà a l’espai Clar de Lluna del Restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, per continuar amb el sopar a l’interior de la zona de banquets Via Annia, amb un plat principal, unes postres, i per aquells que els vingui de gust un gintònic elaborat amb Gin Volcànic. El transcurs del sopar, serà conduït i dinamitzat pel Mag Nani, que amb la seva alegria i màgia, donarà pas a sorpreses i presentarà els reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen per a la promoció del territori, com també l’homenatge a una família del món de l’hostaleria. Aquest any, el Volcanet d’Or serà per L’Escola d’Hostaleria de Girona, pels més de 50 anys formant a professionals del món de la restauració i el turisme. Un gran nombre dels empresaris i treballadors dels sector de la Garrotxa s’han format a les seves aules.  El Volcanet d’Argent serà per l’empresa Visa Equipaments, pel suport continuat que ha donat a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i pels més de 45 anys al servei del sector de l’hostaleria a la comarca. Finalment, l’Homenatge serà per a la família Teixidor del Restaurant La Canal d’Olot, pels més de 30 anys de trajectòria en el món de l’hostaleria a la Garrotxa. El preu del sopar és de 55€, i els tiquets s’han de comprar enviant un correu a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607401947.

Per altra part, del 26 d’octubre al 26 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.

Aquest any l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, celebra el seu 40è aniversari, i a la Mostra s’hi veuran reflectits, a través d’una vídeo que es passarà en exclusiva el dia del sopar.

 

Mostra Gastronòmica de la Garrotxa 2017

Del 26 d’octubre al 26 de novembre. Degusta territori!