La Cuina Volcànica

L’any 1994 neix el grup Cuina Volcànica.
Un conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics mes arrelats a la comarca. Creuen en la necessitat de representar, defensar i promocionar el territori i tota la seva àrea agroalimentaria, que utilitzaran en la seva cuina els productes conreats, criats i elaborats de forma artesanal a la pròpia comarca de la Garrotxa i el seu entorn que han projectat una cuina a l’abast de tots els paladars.

Una cuina de comarca basada en un receptari tradicional, creatiu i atrevit, que fa créixer les inquietuds i les curiositats culinàries pròpies de la zona.
Davant la riquesa i varietat de productes tan nostres, el grup Cuina Volcànica en defensa la seva plena integritat als nostres fogons i en difon les seves curiositats culinàries ben pròpies.

 

La Garrotxa

Comarca de gran riquesa cultural, arquitectònica i monumental.
Sense deixar d’endinsar-nos en la més profunda Alta Garrotxa, gaudint de massissos  muntanyosos importants on les vistes hi són excepcionals. Gran nombre d’ermites romàniques, el nostre Parc Natural, boscos, valls i cingleres basàltiques envoltades d’espècies de gran valor botànic i paisatgístic. A Olot, la nostra capital, hi ha edificis amb notes de l’art del  modernisme i noucentisme.

Petit pobles encantadors on sembla que el temps s’aturi, i projecti una important riquesa monumental com el castell amb muralles primitives de Santa Pau, el pont romànic (s.XI) de Besalú amb els únics banys jueus descoberts a Espanya, vies romanes que uneixen comarques des fa 2.000 anys, carrers i viles velles amb un especial encant i gran diversitat de rutes i passejades que fan gaudir  d’un paisatge ben singular i privilegiat.

La Garrotxa, terra feréstega i de mala petja.
Així definien els nostres avantpassats la nostra terra de volcans, així com avui en defensem amb orgull i energia els productes que s’hi conreen i s’hi troben.

Les característiques volcàniques de la terra garrotxina fan que el sòl sigui fèrtil i de gran riquesa, la qual cosa repercuteix en la cuina de la comarca, on la cultura i la natura es troben al plat. Els nostres productes són ben singulars fàcilment distingibles i conreats en la quantitat suficient per satisfer les necessitats del mercat.
La Garrotxa ofereix moltes més belleses per a les persones que  s’interessen per conèixer-la, la gastronomia és un dels seus principals atractius.

La Cuina Volcànica

Més informació sobre la Cuina Volcànica de la Garrotxa: http://ca.turismegarrotxa.com/la-garrotxa/gastronomia/la-cuina-volcanica/