RUTA DE FORMATGES

LA RUTA DE FORMATGES:

Formatge serrat d’ovella Mas Farró.

Formatge de llet crua d’ovella procedent de la formatgeria Mas Farró a La Vall de Bianya (La Garrotxa). Elaborat per Casimir. Formatge de pasta premsada i escorça florida raspallada. De mitja maduració amb 3 mesos. Disposen de ramat propi d’ovelles Lacount.

Llanut d’ovella Mas Marcè.

El Llanut de Mas Marcè és un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d’ovella ripollesa (llet crua del propi ramat). Formatge de pasta tova i coagul·lació àcid làctica. Aquest formatge ha estat madurat en càmara sobre un niu de llana d’ovella, del propi ramat; característica que li dóna en boca un sabor molt especial i manté el seu grau d’humitat en el seu punt òptim.

Xiroi de vaca La Xiquella.

Formatge de cabra Garrotxa Bauma.

Un clàssic de la cultura formatgera del nostre país recuperat gràcies a la formatgeria Bauma i al mestre formatger Antoni Chueca. Elaborat al Berguedà, però mantenint l’essència de la zona geogràfica on es va crear, a la Garrotxa, d’aquí ve el seu nom.  El Garrotxa és un formatge madurat de cabra amb un regust de nous i a sotabosc que contrasta amb la pasta cremosa però alhora compacta.

 

Acompanyat dunes melmelades de poma; compota de carbassa i canyella; confitura de castanyes i mel.