EL BLOC DE LA QUINTA JUSTA

EMPRESA LINGÜÍSTICAMENT RESPONSABLE

La Responsabilitat Social Empresarial (RSE) dibuixa un model d’empresa compromesa amb el territori i que incorpora els valors mediambientals, socials i també lingüístics i culturals com a marca de millora contínua. Les empreses lingüísticament responsables apliquen aquests valors en el seu estil de gestió perquè saben que totes les llengües no només són elements econòmics...

Nova recepta amb el farro a “del paisatge a la taula”

PA DE FARRO AMB MATÓ I ANXOVES. Ingredients: pa de blat de moro, anxoves de l’Escala, mató d’ovella, ruca, pomes al forn i porro.

Estofat de maduixes a “del paisatge a la taula”

Ingredients: vainilla, sucre, maduixes, llet de coco, mantega, escames de coco i gelatina

Empedrat de guatlles a “del paisatge a la taula”

Ingredients: guatlles, pastanaga, una ceba, llimona, julivert, llorer i romaní, llenties cuites, sal, pebre i oli

Nova recepta a “del paisatge a la taula”: Verat amb verdures

Ingredients: verat filetejat, llima i llimona, pebrot verd i vermell, carbassó, pastanaga, porro, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.  

Bunyols de quaresma a “del paisatge a la taula”

Ingredients: una carbassa, sucre, farina, mantega, ous i oli d’oliva

Fumet de carxofes al programa “del paisatge a la taula”

  Ingredients: ceba, all i tomàquet, sal i pebre vermell, carxofa, oli d’oliva, bacallà esqueixat, cloïsses i fumet de peix.

Tallarines de sèpia a “del paisatge a la taula”

  Ingredients: pèsols, fumet de peix, sèpia, tinta de calamars, sal i pebre, oli d’oliva. Nutritivament, la sípia aporta proteïnes, minerals i vitamines. Pel que fa a les proteïnes, aquestes són d’alt valor biològic, gràcies al contingut en aminoàcids essencials.

Amanida tèbia de pollastre

      Ingredients: enciam, formatge d’ovella, sal, remolatxa, ceba figueres, oli verge d’oliva, pit de pollastre. La remolatxa és una hortalissa molt rica en sucres; per això, de la remolatxa blanca –una de les seves varietats–, se n’extreu el gens recomanable sucre refinat, del qual s’han eliminat totes les propietats nutritives. Aquí ens centrem...

Forn de pa Bataller

  Empresa familar amb tres generacions d’antiguitat que es dedica a la producció artesanal de pa i coques. Consta de certificat de mestre artesà alimentari emès per la Generalitat de Catalunya. Vincle amb la Vall: Es fa pa i coques a la vall des de fa 65 anys.  

El Farro

http://www.ajuntament.valldebianya.org/ca/fira-del-farro-2018.aspx Farro És la farina de blat de moro, cereal conreat tradicionalment a la Garrotxa, i que abans s’associava a èpoques de fam. En els darrers temps s’ha recuperat el farro com a cultiu distintiu i per les seves qualitats dietètiques i gastronòmiques. Les varietats que es fan servir per elaborar el farro són el...

El Fajol

http://www.batetdelaserra.cat/fira-del-fajol/ Fajol, blat negre, cairat, blat cairut El fajol és la planta Fagopyrum esculentum, tot i que agropecuàriament i gastronòmicament se li dóna un tractament de cereal. A les cases de pagès de la Garrotxa i del Pla de l’Estany se n’acostumava a fer farina i estava molt lligat a les èpoques de carestia i...

Carta Europea Turisme Sostenible

¿QUE ÉS LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE? La Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Naturals Protegits (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat en els espais naturals protegits d’Europa. La CETS és un mètode i un compromís...

Menú i condicions Olotx2 2018 23,24 i 25 de febrer

Benvolguts, A DATA 02/02/18 23:15 hores “COMPLERT” : *DIVENDRES SOPAR *DISSABTE SOPAR  *DISSABTE DINAR  *DIUMENGE DINAR COMPLERT EN LA PROMOCIÓ OLOTX2 (SI HAN ENVIAT CORREU FENT PRESERVA SI HI HAGUES ALGUNA BAIXA ENS POSAREM EN CONTACTE AMB VOSTÉS EN ORDRE D’ARRIBADA) ELS CLIENTS QUE TENEN LA PRESERVA SOLAMENT ÉS FA EFECTIVA UN COP FET EL...

La Cuina Volcànica

L’any 1994 neix el grup Cuina Volcànica. Un conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics mes arrelats a la comarca. Creuen en la necessitat de representar, defensar i promocionar el territori i tota la seva àrea agroalimentaria, que utilitzaran en la seva cuina els productes conreats, criats i...

36a edició de la Fira del Fesol 2018

Santa Pau gaudia aquest diumenge de la seva fira estrella, la Fira del Fesol de Santa Pau amb la coneguda Fesolada, on Jaume Pujolàs i Jacint Garrigolas han estat obsequiats amb el Fesol d’Or. Matí amb molt bon ambient i temperatura a Santa Pau en la celebració de la Fira del Fesol. Les cassoles amb...

La Quinta Justa

La música (en referència al conjunt de notes musicals que defineixen el nom) i l’artesania (en referència a l’arquitectura clàssica de l’edifici) defineix un símbol que fusiona les dues primeres lletres del nom per crear un clau de sol. Els detalls que l’acompanyen, reflecteixen l’artesania d’un menjar amb delicadesa, de qualitat i del territori. Aquest...

Tallers, maridatges i tastos a la Fira de l’Embotit

L’activitat Un dia a pagès i l’ampliació de l’APP Especialitats Gastronòmiques, principals novetats de la Fira que té Mallorca com a territori convidat. El 18 i 19 de març torna una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix, donar a conèixer...

40 anys d’Hostalatge Garrotxa

El 18 de maig de 1977 un grup d’empresaris del sector de l’hostaleria de la Garrotxa, aprofitant la reforma de la Llei Sindical que permetia als empresaris i treballadors constituir-se com a gremi/associació segons la seva activitat empresarial, van decidir unir-se per a constituir l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Els seus fundadors van ser: Lluís...

Cuina, producte i professió. Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. El seu principal objectiu és el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals. El tret...

Presentem recepta vegetariana a “del paisatge a la taula”

Recepta vegetariana: Carpaccio de carbassó amb ceba escalivada, quinoa, panses i pinya. Ingredients: carbassó, ceba de Figueres, quinoa, panses, pinya, oli verge d’oliva, sal i pebre.

Tonyina marinada amb salsa de soja, verdures i chutney de préssec

El chutney és un condiment que es fa servir especialment a la cuina dels països del sud d’Àsia que normalment conté espècies i una mescla de verdures.   Ingredients: llom de tonyina, salsa de soja, porro, carbassó, pebrot vermell, pebrot verd i albergínia. Pel Chutney: ceba de Figueres, préssec, cardamom, anís estrellat i caiena.

Sabayó de figues i ratafia amb gelat de iogurt de la Fageda

Ingredients: figues coll de dama, 4 rovells d’ou, 200 g de sucre, 100 cc de ratafia, 400 g de nata líquida, gelat de iogurt de la Fageda.

Llom de bacallà confitat amb favetes i pèsols a “del paisatge a la taula”

Ingredients per a 4 persones: llom de bacallà, oli verge d’oliva, 100 g de favetes, 100 g de pèsols, menta i julivert.  

Recepta: Bunyols de bacallà

Ingredients (per a 4 persones): 200 g de llet, 150 g de bacallà dessalat, 2 alls, julivert, 15 g de llevat químic, 300 g de farina, oli i 4 ous.

Recepta llaminera a “del paisatge a la taula”: els Brunyols

Ingredients: Llet, anís, matafaluga, llimona, llevadura, farina, oli, ous, xocolata 70% cacau, mantega i sucre.

El projecte Cuina Gran, cuina amb nens a “El paissatge a la Taula” d’Olot TV

En el marc de la 16a Fira de l’Embotit que va tenir lloc  els dies 18 i 19 de març d’aquest 2017, i com s’ha fet en els darrers 3 anys, l’Agència DinàmiG com a organitzador de l’esdeveniment firal amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME), l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa (AHLG)...

Carquinyolis de Farro de la Vall de Bianya, Olot Televisió – Del paissatge a la taula

CARQUINYOLIS DE “FARRO” AMB ATMETLLES 400 FARINA 230 FARRO 200 SUCRE 125 ATMETLLES 125 AIGUA Amasar tots els ingredients menys les ametlles, quan tenim la massa incorporem les ametlles. Fem unes barres llargues de 2cm de gruix. Posem al forn a 180ºC durant més o menys 20 minuts. Retirem i tallem a mida. Tornem a...

Les receptes del 5 minuts + de Radio Olot, cada divendres al matí.

Cada divendres al matí col.laborem en el programa 5 minuts + de Radio Olot en la secció amb molt de gust, on donem idea i fem receptes fàcils i de temporada per tot el públic.   Recepta de codonyat. Recepta de mousse de formatge fresc amb codonyat.    

Sessió de Cuina Volcànica i pastisseria Ferrer a Origens 2016

http://www.olot.tv/noticies/garrotxa/cuiner-gerard-xifra-pastisser-jordi-ferrer-creen-postres-conjuntes-productes-garrotxa-fira-origens/ El món de la cuina i el món de la pastisseria i la xocolata de la Garrotxa es van unir dissabte a la cinquena edició de la Fira Orígens. El cuiner Gerard Xifra de La Quinta Justa i el pastisser Jordi Ferrer van elaborar unes postres de manera conjunta. L’objectiu de Xifra i Ferrer...

32 Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

  La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa és el principal aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa començarà el dimecres 26 d’octubre amb el ja tradicional sopar-presentació, que en aquesta ocasió es farà al Saló de Banquets de la Torre dels Til·lers a Les Planes d’Hostoles, on hi haurà una...

Aquest matí l’Associació d’Hostalatge de la ha presentat la quarta edició de la ruta Tapes i Vins per la Garrotxa

L’activitat ‘Vins llegits, poemes beguts’ donarà el tret de sortida a la ruta Tapes i Vins Redacció – Olot – Publicada a les 12:49h Última actualització 21 set. 2016 ]L’Associació d’Hostalatge ha presentat una nova edició de la ruta Tapes i Vins per la Garrotxa, que es celebrarà de l’1 al 23 d’octubre. Enguany hi...

Garrotxa, plans amb sensacions!

GPS és la teva guia d’activitats a la Garrotxa on hi trobaràs propostes úniques que et conduiran per un trajecte inoblidable. A la Quinta Justa, t’oferim activitats gratuïtes. Vine i demana’ns la invitació. +INFO I RESERVES:

Macarons de fajol

La Quinta Justa us ensenya a elaborar macarons de fajol en el programa de cuina del “Paisatge a la Taula” d’Olot Televisió. Bonísims!!!

El barri de St Miquel cuina amb les estrelles!

Vam participar en el conjunt de tallers per donar a coneixer el menjador social d’Olot al barri de Sant Miquel, va ser un plaer compartir plats de la Quinta Justa amb tots els participants al taller. Així també volem cumplir un dels nostre objectius que és col.laborar socialment en fer millor la nostra ciutat. Gaudir...

Benvinguts a la nova web de la Quinta Justa!

Estrenem una nova web! totes les cartes, els nostre celler, els nostres espais. Hola Amics i amigues! Ja tenim la web nova en funcionament on podreu descobrir la nostra cuina, olorar els nostres plats, passejar pel restaurant i fer reserves online! Us convidem a navegar per la Quinta, a llegir la nostra carta, els nostres menús i el nostre...

Carta Europea de Turisme Sostenible i Espai d’Informació

El Restaurant la Quinta Justa està acrediat com a Espai d’Informació i com a empresa acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Un pas més en l’involucració del restaurant amb el territori que l’envolta, un pas més per aconseguir un territori on el turista i visitant valori correctament la conservació del seu entorn i la...