Carquinyolis de Farro de la Vall de Bianya, Olot Televisió – Del paissatge a la taula

CARQUINYOLIS DE “FARRO” AMB ATMETLLES
400 FARINA
230 FARRO
200 SUCRE
125 ATMETLLES
125 AIGUA
Amasar tots els ingredients menys les ametlles, quan tenim la massa incorporem les ametlles.
Fem unes barres llargues de 2cm de gruix.
Posem al forn a 180ºC durant més o menys 20 minuts.
Retirem i tallem a mida.
Tornem a posar al forn a 140 ºc durant 10 minuts.
MAGDALENES DE FAJOL I MEL
2 ous grans
175 sucree
60ml let
190 cl oli oliva
160 g de farina
2 culleradetes de mel
5 g de llevat Royal
un pessic de sal
pell ratllada d’una llimona
Batre els ous amb el sucre i la mel, quan hagi doblat el seu volum afegir l’oli i la llet.
Barrejar les farines i el llevat, deixar reposar.
Posar als motlles i posar a coure 10m a 180 ºC

NÚBOL DE RATAFIA
100GR CLARES D’OU
12 FULLES DE GELATINA
100 GR. SUCRE
200CL RATAFIA
Posar la ratafia a reduir juntament amb el sucre, fins arribar a 130ºc, mentrestant les clares es bateran a punt de neu.
Afegirem les fulles de gelatina juntament amb la ratafia i abocarem a les clares i deixarem muntar fins que s’atemperin.
Posarem en una màniga pastissera i rebossarem amb sucre glass.